mars 2014

RUSSEBUKSE

Hei og hå!

Har fått meg russetingene mine nå! Har tenkt til å male en del på buksa, få mange knuter og har bestilt nye russekort. De jeg har nå har værken bilde eller navn. Nei, jeg er ikke en av de som har drøye ting på kortene, jeg har nevøer og familie som jeg helst ikke vil flaue meg ut for.

Jeg gleder meg til å male på buksa, det er tydeligvis ikke så normalt her i Fredrikstad, men der jeg kommer fra i Stavanger er det ganske normalt Her er et bilde av det bestevenninna mi i Stavanger har malt på sin bukse, kjempesøtt!

Jeg bestilte tingene mine på russ.no !

 

Er du russ i år?

Er du vandt til å male på buksen, eller bare klistre ting på?

Krafttak mot kreft og første RUSSEKNUTE!

På onsdag sist uke gikk jeg og russen på skolen min med bøsser. Vi samlet inn over 50 000kr på skolen.

I dag er siste kvelden du kan bidra med penger til kreftforeningen. Tenk på liv du kan redde! Om du sender melding med kodeordet GAVE til 2277 så kan du støtte forskning mot kreft med 200 kr. En veldig god gjerning!

Jeg gikk rundt i flere timer og kunne til slutt nesten ikke bevege fingrene mine fordi de var så kalde, men gjorde det for en god saak så det er verdt det.
Jeg gikk sammen med de to herlige jentene her, nemlig Malene og Maral.

Vi fikk faktisk knute for å gjøre dette. Det er jo helt genialt å få russ til å gå rundt og samle inn penger for en. I fjor samlet kreftforeningen inn 21 mill. 18 av de millionene var innsamlet av russ. Godt jobbet folkens!

Dette er den lille bøssa jeg fikk til å henge på russelua.

 

Ville bare legge ut dette innlegget fordi det er en god sak og har selv mistet en nærme i slekten til er kurløs kreft.

Har du gått med bøsse?

Mislykket kake og bursdag!

Hallo!

Den 12 mars hadde min kjære venninne Marthe bursdag! Hun ble 19 år, og da hadde jeg selvfølgelig lovet henne at jeg skulle bake en kake til dagen hennes. Dagen før hadde jeg vært på kino med tre kompiser og så den nye 300 filmen

 Kvelden før bursdagen kom jeg på at jeg skulle bake kake, så dautrøtt som jeg var kl 23:00 begynte jeg. Alt gikk fint, kaken ble satt inn i ovnen der den skulle stå i 25 min og jeg satt og ventet. Etter ca. 20 min luktet jeg litt brent kake, jeg undret meg litt og så at mamma hadde satt gradene på 250 når de skulle stå på 180... Jeg tok ut kaken, den så ikke brent ut, var bare litt mørk om kantene som jeg kappet av. Neste morgen skulle jeg lage glaseuren og ta den på, mamma vekket meg litt tidlig for dette her. Så jeg sto og blandet i søvne. I oppskriften sto det: 6 ss kaffe. Jeg var ikke helt klok i toppen og spurte mamma om jeg skulle ta 6 ss pulver eller 6 spiseskjeer kokt kaffe? Det jeg mente var om jegg skulle ta pulverkaffe, blande det og ta 6 ss av kaffeen. Eller om jeg bare skulle ta  6 ss pulver. Mamma trodde jeg mente om jeg skulle ta kokekaffe eller pulverkaffe. Hun tenkte jo at det ikke var nødvendig å bruke noe dyrere kaffe så det hun svarte var: "Pulver". Dermed tok jeg 6 ss pulver i når d som regel skal være 1 ts i en kopp... Det gikk fra å være sjokoladekake til kaffekake.

Jeg vurderte å ikke ta med kaken me tanke på hvordan den ser ut, og jeg visste at den ikke ville smake noe godt. Heldigvis så er Marthe veldig glad i kaffe og syntes at kaken smakte godt!

Alle som smakte den syntes faktisk at den var god, bortsett fra en person, men samma det da er jeg fornøyd.

 

Har noe lignende noen gang hendt deg?

Nytt kamera.

Halloen alle sammen!

Beklager så my fordi jeg har vært så elendig til å blogg i det siste, det værste er at jeg har vært med på en del interressante ting som jeg bare ikke har orket å blogge om. Jeg merker at jeg er veldig umotivert til å blogge med tanke på at jeg ikke har et skikkelig kamera å ta bilder med, og da blir liksom ikke innlegget like bra med iPhone bilder. Så det jeg har gjort nå er at jeg har kjøpt meg et canon eos 600d kamera fordi det ikke er ett av de dyreste, men det følger akkuratt mine krav og behov.  Jeg har bestilt kjempemasse fra ebay, så blir nok en del "pakke i posten" innlegg og hva jeg synes om produktet.

Her er et bilde av kameraet jeg venter på :

 

Gleder meg til det kommer! Jeg kjøpte det ebay, og vil si ifra om jeg blir fornøyd med det eller ikke. Har en link til kameraet HER

 

Do svidaniya!